Tester din fire, ajung să mă surprind și pe mine cu ce mai combin. După niște instalări de aplicații și drivere mai speciale cu restarturi succesive am constatat că mi s-a activat modulul de testare din Windows.

Nu-i nimic grav, nu e nici o breșă de securitate – doar că vizual îți apare în coltul dreapta jos, acolo lângă ceas și oricum pe toate monitoarele conectate, o indicație despre versiunea windows-ului și că modul de testare e activat.

înainte și după

înainte și după

Modul de testare poate apărea dacă o aplicaţie ale cărei drivere nu sunt semnate digital de Microsoft sunt instalate şi sunt încă în faza de testare. Microsoft a adăugat modul de testare în Windows pentru ca utilizatorii să poată testa programe fără a fi necesară furnizarea unui certificat de autentificare.

Vreo 30 de zile am utilizat windows-ul în simbioză cu textul invadator, dar azi am decis să fac tot posibilul să-l elimin. Procedura de aplicat e simplă: instalat un fix de la Microsoft (link direct executabil sau pagină Microsoft cu mai multe alternative) și restart.