În zilele alea destul de multe în care n-am fost activ pe blog am tot stat să meditez la chestii cât de cât realizabile. Așa am ajuns la o listă cu așteptările mele pentru 2015:

  1. O Europă mai unită (UE). În fața ursului rusesc doar așa ne mai putem salva noi cei de sub vechea cortină de fier.
  2. Românie care alege calea respectului, a bunului simț și spiritului legii. Și nu doar declarativ la TV sau prin vreun ziar! Vreau fapte: cât mai mulți corupți la bulăurecuperarea tuturor prejudiciilor create anterior judecării posibilității eliberării condiționate; mazilirea politicienilor dubioși – dacă nu se retrag ei din viața politică să pensionăm noi tot partidul respectiv; să nu mai fie nimeni #MaiPresusDeLege precum episodul 1  | episodul 2 | episodul 3 | episodul 4
  3. DNA-ul, procuratura și alte direcții de verificare și control să fie ridicate pe un piedestal mult mai înalt decât acum. Când cineva din rândul lor are o abatere pe lângă lege, să fie tras pe dreapta imediat și băgat un pic la reinstruire la bulău.
  4. O biserică care să nu se mai amestece în treburile nimănui, să nu mai cerșească precum episodul 1 | episodul 2  să stea departe de politic episodul 3 și în general să se uite obiectiv în jur episodul 4.
  5. Bugetarii sau toți funcționarii publici să învețe și să aplice zilnic că ei sunt plătiți din banii altora pe care ar trebui să-i ajute, nu să le pună bețe-n roate folosindu-se de tertipuri birocratice. Sper ca oamenii ăștia care nu-și fac treaba să rămână pe statul de plată al statului, dar din fondul de șomaj.
  6. Vreau o justiție care să funcționeze rapid și obiectiv. Cu siguranță nu strică și niște legi mai bine scrise, dar cu ce panarame corupte avem în Parlament nu poți produce calitate. De peste 9 luni mă judec pentru o amendă de 85 de lei – pentru că pot și pentru că nu vreau să mă las călcat în picioare de abuzurile altora. Pentru că oricum vor face recurs după ce vor pierde în primă instanță (așa e legea), estimez că sentința definitivă o să apară la vreo 2 ani după data evenimentului. Deci da, eficiență maximă.

În plan personal, din chestiile care le pot face publice, mi-am propus:

  • să lucrez mai eficient și deci cu rezultate mai mari;
  • să am parte de minim 2 concedii unde să pot explora lumea cum îmi place mie;

Pentru restul, știu sigur că avansul tehnologic va continua indiferent de implicarea mea dar voi putea să gust din ele treptat.

Un 2015 așa cum vi-l doriți!