Dacă ajungeți vreodată prin Munchen și chiar dacă nu sunteți un împătimit al automobilelor, parcurgerea muzeului BMW vă va permite să luați contactul cu această lume aparte. Accesul în muzeul are loc direct din showroom, de unde ce-i ce-și permit pot opta să ridice direct  noua achiziție.

crossfire.ro-export_700px_Munchen_BMW_museum001

Construit în 1972,  renovat între anii 2004-2008 și redeschis în vara lui 2008, muzeul e vizitat anual de un sfert de milion de vizitatori. Accentul în expoziție e pus pe dezvoltarea tehnică și pe beneficiile produselor dezvoltate. Luminile, atenția la detalii precum și succesiunea exponatelor e una de excepție iar efectul este cel scontat: tu, vizitator ești prins parcă într-un basm din care nu te trezești decât la sfârșit, atunci când ajungi la categoria de concepte și tehnologii încă în lucru.

O vizită durează câteva ore, biletul care costă 9 EUR/adult e valabil 5 ore de la validare. Te poți plimba în voie pe lângă multe exponate sau însoțit de ghid (nu-i gratis). Bunul simț și unele semne îți indică să nu te atingi de modelele expuse, dar la cât le lustruiesc niște angajați mi se pare că nu toți sunt așa ascultători. Nivelul de informații de lângă fiecare exponat sau din fiecare sală îl consider mai mult decât suficient pentru un vizitator non tehnic (nu găsești informații despre motoare, cuplu, cai putere, etc).

Site-ul oficial cu program complet, costuri și alte info pertinente e aici. Muzeul e poziționat mai spre periferie (adică nu în centru), se poate ajung cu metroul, linia portocalie (U3). Îmi aduc aminte că nu mi-a fost permis accesul în muzeul cu trepiedul foto sau cu recipente cu lichide (apă). Echipament foto: Canon 40D, Tamron 17-50 mm f/2.8, ghiozdan foto încăpător cu spațiu pentru laptop.

crossfire.ro-export_700px_Munchen_BMW_museum002

crossfire.ro-export_700px_Munchen_BMW_museum003  crossfire.ro-export_700px_Munchen_BMW_museum004   crossfire.ro-export_700px_Munchen_BMW_museum005   crossfire.ro-export_700px_Munchen_BMW_museum006   crossfire.ro-export_700px_Munchen_BMW_museum008crossfire.ro-export_700px_Munchen_BMW_museum007