A trecut cam de mult acea perioadă în care lumea exclama Noi vrem pământ! dar lumea tot se comportă ca și când regulile de bun simț și conviețuire sunt inferioare celei cu japca.

Caz real, din orașul de sub Tâmpa: zona verde din jurul blocului îngrădită cu țătuși de lemn și sârmă ghimpată. Am fost mirat să constat că era protejat doar o zonă verde și că a apus vremea zarzavaturilor, dar avem ușă de acces :)

crossfire.ro_WP_001509_smÎn perioada de iarnă ce tocmai a trecut, trecem perpedes prin zonă iar trotuarul era înghețat, tip oglindă. Cum în zonă e o școală, e posibil ca din joacă copii să alunece cu exact în sârma ghimpată ….

Câțiva metrii mai încolo, un român întreprinzător și cu simț elevat pentru siguranța pietonilor sau  cel mai probabil pentru durabilitatea în timp a sârmei ghimpate a găsit soluția: a protejat-o cu țeavă de polietilenă, din aceea pentru rețele de apă potabilă.

crossfire.ro_WP_001510_smSper din tot sufletul ca nimeni să nu pățească nimic acolo pentru că trăim în România și cu siguranță vinovați nu se vor găsi niciodată. Locația exactă e cam aici.