2013-human-body-antipa_sm

După  Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende vom avea în premieră pentru România, celebra expoziție The Human Body ce va putea fi vizionată la Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”.

Expozitia include peste 200 de exponate – corpuri umane reale, care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra a ceea ce se afla sub piele, asupra miracolului corpului omenesc si a modului in care acesta functioneaza.

Peste 20 de milioane de persoane din întreaga lume au văzut exponatele și au supraviețuit. Nu cred că-i o expoziție pentru cei slabi de înger dar zic că merită explorat. Vizitatorii vor putea vedea efectele fumatului (vor avea ocazia sa compare un plaman sanatos cu un plaman grav afectat de fumat), ale obezitatii si ale altor afectiuni cauzate de neglijarea organismului.

Corpurile umane prezentate in cadrul expozitiei „The Human Body” au fost donate, in conformitate cu legislatia chineza, catre Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory; sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale. Țesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat pana la nivel celular, si in mod definitiv. Aceasta tehnica permite prezentarea corpului uman in toata complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv, etc. Procesul de transformare a unui intreg  organism uman intr-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maxima grija si respect.

Site oficial – Antipa sau achiziție bilete online Eventim. Tariful pentru 1 adult este:

- marți-vineri: 50 lei/pers. (la Antipa) sau rezervat/plătit în avans (Eventim) 40 lei/pers;
- sâmbătă-duminică: 60 lei/pers (la Antipa) sau rezervat/plătit în avans (Eventim) 48 lei/pers;

Va putea fi vizitată în perioada 22 martie – 30 iunie 2013 zilnic de marți până duminica inclusiv, între orele 10.00 – 20.00 (Lunea e închis!).

Câteva cadre surprinse de utilizatori din Cehia / Budapesta / China via google images mai jos.

2013-hb-split-czech 2013-hb-volei-budapest 2013-hb-lungs