Vizitasem o metropolă europeană nu cu mult timp în urmă și am constatat doar în ultima zi că erau în campanie pentru alegeri locale, așa bine erau mascate afișele. La noi a început circul cu parașute, piloți, bărci gonflabile care au ca temă centrală europarlamentarele. Ba, au apărut și afișele de la noi. Vă las mai jos să constatați diferențele:

Paris - 2014 - accentul pe candidat !

Paris – 2014 – accentul pe candidat !

Paris - 2014 - accentul pe candidat !

Paris – 2014 – accentul pe candidat !

între timp în orașul de la poalele Tâmpei, exact în parcul central – vis-a-vis de Aro Palace avem jeg, mult aracet și o singură meclă:

crossfire.ro-export_800px_alegeri-Brasov-RO-001

crossfire.ro-export_800px_alegeri-Brasov-RO-002

 

Despre afișele unora care se mândresc cu realitatea altora aveți aici exemplul 1, exemplul 2 și probabil vor mai urma. Dacă stau să mă gândesc bine, prin 2012 și 2013 i-am contactat în total de 3 ori pe toți europarlamentarii români (ceva legat de ACTA și vreo 2 chestii locale în care eram implicat). Ei bine, din cei 33 de reprezentanți de țară, doar unul din ei mi-a răspuns într-un fel care arată că măcar îi interesa cât de cît ce se întâmplă. De fapt îmi răspunsese pentru 2 din cazuri o persoană din echipa aceluiaș parlamentarul; de la restul nici până azi n-am primit vreun răspuns, fie el automat; partea faină e că stiu 100% că s-au livrat emailurile, că un răspuns automat de eroare n-am primit.

Mi se pare normală întreaga situație actuală: așa țară, așa reprezentare, așa atitudine. Scârbit de fel n-am stat să mai sap să văd cum e prin alte țări, dar mi se pare o mare nedreptate să votezi la nivel național niște candidați care îi reprezintă teoretic pe toți românii și practic nu răspund în fața nimănui. Tura asta eu cu cine votez ?

Afișul meu pentru 99% din clasa politică din România (da, mai sunt și excepții) e cel de jos. Artistul e necunoscut, imaginea e doar convertită la alb-negru, graffitti-ul în cauză fiind pe zidul unui cimitir din Brașov. Nu cred că e o coincidență în viziunea artistului: până și cei decedați că au un cuvânt greu de spus la adresa politicienilor actuali.