Autoturismul cu număr de înregistrare MAI 34424 se afla în afara localității Codlea în data de 29.04.2014 încălcând flagrant legea în timp ce agenții de la rutieră vegheau la respectarea ei.

Ce zice codul rutier:

Art. 142. – Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:

f) în intersectii, inclusiv cele cu circulatie în sens giratoriu, precum si în zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei;

 

Art. 143. – Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:

c) pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m;

d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;

citat din  Regulamentului de aplicare a Ordonanței de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

 

Articolul care indică că nimeni nu e mai presus de lege, indiferent de caz:

ARTICOLUL 16
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

citat din Constituția României

Personal consider că personalul MAI, în exercitarea atribuțiilor de serviciu abuzează de lege și se consideră superiori acesteia, în acest exemplu; nu-mi place să generalizez. De pe video de mai sus se vede clar, nu era caz de forță majoră, intervenție, etc. Nu aveau în funcțiune semnale optice/acustice și/sau avariile, absolut nimic. Mașina era parcată acolo.

Cum am mai arătat și în alte cazuri, încep să cred că întreg sistemul este într-o debandadă totală, legea fiind terfelită și aplicată doar în cazul unora. Păcat. O scurtă recapitulare din ce am postat până acum pe blog la capitolul mai presus de legeepisodul 1 – zonă Gării Brașov | episodul 2 – varianta de pe spațiul public | episodul 3 – poliția Brașov și coumicările către cetățeni.