Începând de la ora 01.00 (târziu în noapte) a început să plouă mai serios la #Brașov. Apoi a continuat cam toată ziua, chiar și acum la orele astea (21:35) încă plouă afară. Am tot văzut de dimineață că e plină social media de imagini cu ploaia, de update-uri de status cum că plouă (de parcă am trăi în vreun deșert african nemai udat de ploaie) și în media tradițională (radio / TV) se bătea apa-n piuă cum că plouă și sunt temperaturi mai reduse; cel puțin eu unul am dedus că e cam nasol că plouă, cvasi-apocaliptic.

Lucrurile nu stau chiar așa:

  • agricultura aia care ne-a scos la sfârșitul anului trecut pe plus și pe creștere economică – cam are nevoie de ploaie (cel puțin acum). Vezi mai jos o poză de la Poiana Narciselor (Vad, jud. Brașov) despre stadiul pământului din weekendul trecut; pământul ăla crăpat de pat era în trecut o zonă de semi-mlaștină …
  • consultând aplicația de vreme de pe windows 8.1 (da, tocmai am migrat) am constatat că azi, 10 aprilie, în ultimii zece ani a văzut și chestii mai nasoale gen a nins în 5 ani, temperatura medie a fost de -2C fata de +6-7C media zilei de azi.

2014.04.10-vremea-brasov

 

și foto via instagram: