Săptămâna trecută a fost una dificilă pentru mine, de unde și articolele mai puține și prezență mai redusă online. N-am avut weekend, participând la un curs care m-a cam stors de ce puteri mai aveam înmagazinate. Cu ocazia asta am avut o revelație despre turismul brașovean… Acum, în seara zilei de luni tot căutând metode de deconectare de la fluxul de probleme absolut normale din viața de zi cu zi m-am oprit asupra unor amintiri din concediul de vara trecută. Atunci  apelând parcă la latura de explorator – am cutreierat o oarecare distanță cu mașina prin Europa. Vizitând unul din amicii mei, tot pasionat de fotografie și descoperind carcasa subacvatică ce o avea nefolosită am decis împreună că trebuie s-o punem la încercare. Husa subacvatică în cauză era ceva similar cu aceasta și arăta cam așa:

crossfire.ro-export_800px_underwater_Zurichsee_gear002

crossfire.ro-export_800px_underwater_Zurichsee_gear001Partea interesantă vine acum, când am decis ce aparat băgăm la apă.Amicul meu a decis că fiind vorba de husa lui, încă netestată – el își riscă echipamentele (avea un fel de asigurare cel puțin pe body asta dacă ceva mergea nasol). În husa subacvatică pentru DSLR au ajuns până la urmă un Canon 5D mark III, un Canon Speedlight 600EX-RT și un obiectiv Canon 50mm f1/2. Fotografia subacvatică e dificilă pentru că ai întotdeauna nevoie de multă lumină, un blitz te ajută dar difuzia luminii în apă e total difertă față de cea cu care suntem obișnuiți. De aceea am apelat la cel mai rapid obiectiv disponibil. Rezultatele le vedeți mai jos, fiind realizate  undeva la 1 m sub apă, în râul Limmat din Zurich. Din totalul de 20-40 de minute de fotografie subacvatică, cu vreo 200-350 de cadre realizate numai vreo 10 sunt acceptabile din care vă prezint doar 2 realizate de mine si post-procesate de amicul meu:

crossfire.ro-export_800px_underwater_Zurichsee_002

crossfire.ro-export_800px_underwater_Zurichsee_001Avem planuri mărețe pentru o sesiunea de fotografie subacvatică cu mai multe blițuri. Va urma … cândva.