filme_2013_02

  • The Hangover (partea 3) – 2013 – o comedie slabă, previzibil de altfel după eșecul celei de-a doua părți. I-am dat 5/10 pentru că am rezistat fără să adorm. Din păcate comedii bune nu se mai produc de ceva vreme ! La plictiseală și în lipsă de altceva, merge.
  • Prometheus (2012) - un SF pe care l-am văzut direct la TV – pe SKY și l-am apreciat pentru că de multă vreme îmi lipsesc niște SFuri cu substanță și substrat, ceva totuși credibil. Aduce a Alien. Prezența lui Charlize Theron e una discretă dar o consider un plus. Filmul e mult sub potețialul lui Ridley Scott. I-am dat 7/10 și dacă vă plac SFurile vă recomand totuși să-l vedeți.
  • World War Z – un horror wannabe cu zombi și Brad Pitt. Povestea e cam slabă per total, nu foarte verifică, nu se ridică la nivelul 28 Days Later dar scenele de acțiune sunt intense. Brad n-apare gol, deci fetelor vă uitați degeaba. Scenele filmate prin Israel sunt impresionante, nu mi-a plăcut că i-au ridicat în slăvi prea mult pe evrei – la început. I-am dat 6/10.
  • The Great Gatsby (2013) – Nu neapărat orice film în care joacă DiCaprio o să fie un succes. Nu-i cazul acestui film, dar nici nu e un film prost. Efectele generate cu ajutorul calculatorului sunt prezente masiv și parcă transformă filmul într-un tip fantasy. A fost nominalizat la destule premii dar nu a luat nimic. Mi-a plăcut concluzia: chiar dacă ești înstărit, prieteniile e bine să ți le alegi cu grijă că altfel vei rămâne singur , aspect pe care s-a pus masiv accentul în film, dar nu sunt sigur că a fost înțeleasă de target-ul filmului. De văzut, 7/10.