E acea vreme de petreceri cu amicii, prin diverse locații last minute și unde mai apare câte unul, inopinat, cu câte o butelie de vin. Ce-i de făcut dacă se vrea consumarea licorii ? Pui mâna pe un tirbușon și hopa gata. Dacă însă lipsește tirbușonul, se poate lăsa chiar cu crimă pasională, cu neplăceri grămadă, bașca stricați sărbătorile cadrelor MAI ce vor fi trimise să investigheze.

Mai jos sunt 4 metode inginerești de deschidere a sticlei de vin cu puținele unelte din dotare (în funcție de locație). Cu prima metodă (stânga sus) am trecut prin facultate, iar dacă am fi în State aș pune direct ștampila I approve this! În loc de copac, merge folosită și o ușă de lemn, sau chiar și un perete de beton (atenție la rigips!). În loc de papuc o pernă, un fular mai grosuț iar își face treaba. Metoda cu holtzșurubul am încercat-o doar de test; e ok, dar tot prefer prima versiunea.

Uproot-Guide-to-Opening-Wine_web_optimized_crossfire.ro

Pentru cei nerăbdători, ar mai fi și o a cincea metodă, dar implică fie folosirea unei site fie o doză de risc nebunesc. Am văzut-o aplicată o singură dată, dar nu am consumat… se ia sticla, se lovește gâtul sticlei de ceva tare ca să se spargă cu tot cu dop.; apoi se bea direct.

La vinul spumant (aka șampanie)  se poate aplica metoda cu sabia - Le Saberage – video youtube.