Am descoperit și eu că a apărut un nou accesoriu pentru blițul aparatului. Se numește Light Blaster care se comportă ca un proiector. Produsul combină fizic un bliț de patină cu un adaptor special în care se pot introduce diferite diapozitive cu transparențe sau cu modele prestabilite și un obiectiv (poate fi și unul de kit).

light-blaster1Acest modificator de lumină are mult potențial, permite fiecăruia să-l folosească într-un mod diferit, și ce-mi place cel mai mult este că e mobil. La blițurile de studio e mai greu cu mobilitatea, pe când aici cam orice fotograf are minim un bliț de patină.

light-blaster2 light-blaster3

În România încă nu l-am găsit nicăieri disponibil, în UE e disponibil printr-un dealer din Germania la prețul de 99 € iar în USA costă 99$, pe site-ul oficial. Diapozitivele cu transparență predefinită costă suplimentar; din toată schema de preț cel mai avantajați sunt posesorii de Canon, care își pot cupla direct obiectivul liber de adaptorul vândut. Pentru obiective Nikon, există un adaptor special.

Alte imagini care ilustrează pe scurt potențialul acestui accesoriu regăsiți mai jos, le-am preluat de pe site-ul oficial:

light-blaster-demo3   light-blaster-demo2   light-blaster-demo1

Un video care arată produsul în acțiune este mai jos: