filme_2013_01

Iron Man 3 (2013) – a fost cam slăbuț din punctul meu de vedere. Da, au fost efecte video mai speciale, dar povestea filmului a fost slabă. Eu i-am dat 6/10. Nu vi l-aș recomanda decât dacă vă plictisiți.

The Graduate (1967) – o comedie romantică cu Dustin Hoffman în tinerețe. A luat Oscar pentru cel mai bun regizor. Ocupă poziția 194 în Top IMdb 250 IMdb. Merită văzut și pentru a înțelege cât de mult a fost afectată cinematografia de prezența sexului și de vulgaritate pe peliculă. Muzica e bună, dialogurile sunt fenomenale, imaginile sunt condimentate într-un mod aparte. Neapărat trebuie apreciat din perspectiva acelor ani.

The Wolverine (2013) – văzut în 3D, dar efectele cam lipsesc. Singurul beneficiu direct al tridimensionalității din film e că parcă ești acolo lângă acțiune. Acțiunea se petrece prin Asia, cu asiatice care pe mine nu mă atrag deloc. Povestea devine previzibilă la un momendat, totuși prea devreme. Eu i-am dat 6/10, de văzut numai dacă plictisiți, dar înainte de Iron Man 3.

Now you see me (2013) – un thriler plin de mister și ceva crime. Cu și despre iluzioniști, ce conține ceva dezvăluiri din branșa asta. Cu Morgan Freeman în rol seundar și un Woody Harrelson radiant. Au niște efecte video interesante. Narațiunea din film o face Freeman, iar cel puțin pe mine vocea lui mă face să cred că e un documentar. Chair dacă filmul o ia pe latura SF o bucată de vreme, cu chestii mai ireale, povestea în sine e una mult peste media filmelor din ultima vreme. 8/10. Mai jos e trailerul: