Caz practic, se merge la Trezoreria Brașov pentru a achita diverse taxe. De la o incintă renovată recent (2+ ani, automat de bon de ordine, repartizare automată la unul din ghișee, ghișeu solid – aproape imposibil de interacționat direct cu funcționarul doar printr-o fantă glisabilă, ca la o casă de schimb) mă așteptam la mai mult.
Din lipsă de coșuri de gunoi unde să arunci bonul de ordine o dată ajuns la ghișeu, românul inventiv a găsit soluția:
Situația de mai sus se regăsea la toate cele 7-9 ghișee (n-am stat să le număr). Mi se pare exemplul suprem de indiferență și indolență al funcționarilor de la ghișeu, al jandarmului care stă cuminte în camera lui și vorbește non stop la mobil (probabil să nu se plictisească) – că doar nu s-o ocupa el de culturalizarea și corectarea oamenilor care ar arunca pe jos aceste bonuri și inevitabil al șefilor Trezoreriei (și ei funcționari angrenați în sistem).
Nu e treaba jandarmului să le pună ălora coș de gunoi. Cea mai bună soluție mi se pare cea prezentată de tine în poză.
Gândisem un pic altfel problema fără să detaliez:
– dacă funcționarele de la ghișeu nu sunt capabile să raporteze problema superiorilor,
– dacă niciunul din superiori nu trec pe acolo sau nu se sesizează ei automat cu lipsa cosurilor de hârtie.
atunci mă așteptam ca măcar unul din jarndarmi să-i raporteze superiorului lui direct de problema în cauză, superior care ar fi luat imediat legătura cu directorul de la Trezorerie și poate s-ar fi rezolvat într-un fel problema. Problema în cauză îi afectează clar – ca și imagine – pe jandarmi.
N-am zis că jardarmul trebuie să adune hârtiile sau să pună coșuri de gunoi, el are altă menire acolo.
Ati inteles gresit cum functioneaza sistemul cu bonuri de ordine! Functionarul de la ghiseu trebuie sa-mi ceara bonul de ordine care sa-i confirme faptul ca eu sunt persoana asteptata la ghiseu. Asadar bonurile ar trebui sa fie (toate) in posesia functionarilor care le pot arunca ulterior, la cos.
Nu contest ca nu am înțeles greșit sistemul cu bonuri de oridine, cu toate că mă îndoiesc. România nu-i prima și singura țară unde am folosit așa ceva… iar prin afară fie îți arunci singur biletul la coșul de gunoi după ce-i fost primit de funcționar (coșul de gunoi pentru hârtie e undeva pe ghișeu) fie e preluat de funcțional care-l reciclează el.
Da, bonurile trebuie luate de funcționari și aruncate la coș. Tocmai, din cauza indiferenței acestora ele nu ajung (imediat) la coș, ci rămân la vedere o perioadă mai lungă.
[…] ei am mai scris prin octombrie 2013 – Inovație + indiferență la Trezoreria Brașov. Pe lângă faptul că la în Decembrie 2013 situația semnalată anterior era neschimbată, am mai […]
[…] ideea mi-a venit de aici – Inovație + indiferență la Trezoreria Brașov […]
[…] ideea mi-a venit de aici – Inovație + indiferență la Trezoreria Brașov […]