De vreo 2 săptmâni bune, mi-am reactivat abonamentul la complexul brașovean numit Paradisul Acvatic. Cu o cadența bine definită, la fiecare a doua zi, dimineața merg la bălăceală în bazinul olimpic. Observațiile mele sunt următoarele:

crossfire.ro-export_700px_paradisul_acvatic_brasov_seara001

Categoria diverse:

  • Am băgat de seamă că la intrare, pe ghișeul de la recepție, e un afiș care indică ceva de genul azi nu funcționează bazinul exterior cu apă fierbinte. E așa de vreo 7 zile. (similar cu gluma clasică de la frizerie mâine tundem gratis!);
  • Am văzut destule pițipoance-n devenire care înotau în bazinul olimpic, cu ochelari de soare pe cap! Părinții le urmăreau grijulii.
  • De dimineața până-n ora 13-14, nu am văzut femei bune la înotat.
  • Chiar și dimineața, coada la accesul în incintă e destul de mare. Un business bun.
  • Femeile care-s machiate strident, cu toate că vin să înoate și au costume de baie mai deosebite sau în culori turbate, sunt urâte cu spume.

Categoria bun simț:

  • Cu toate afișele de pe uși care indică necesitatea de a te așeza pe prosop, la sauna uscată cam 70% dintre cei cu care m-am întâlnit acolo n-aveau prosop și se tolăneau pe scânduri fără nici o jenă.
  • În bazinul interior, de relaxare, e indicat că nu ai voie să execuți sărituri, splash-uri, etc. Anumiți părinți obedienți își duc odraslele în bazinul olimpic pentru astfel de activități, dar ocupă culoarele dedicate pentru înot. E și zonă dedicată pentru așa ceva, dar acolo i-ar deranja și pe ei alții care sar de pe trambuline.
  • Ai peste 50+ ani, mă aștept să știi ce-i aia o saună (măcar de la TV/cărți sau viu grai). Sunt 2 saune uscate, una mai de avansați (temperatura e cam la 85-90 de grade C) și una pentru restul lumii. Atâta vreme cât exact la intrare e un termometru digital care arată destul de mare ce temperatură e în interior nu pot să nu îți urez numai de sănătate când intri, caști gura ca vițelul și o întinzi în mai puțin de 30 de secunde, în timp ce ușa o lași mult timp deschisă.

crossfire.ro-export_700px_paradisul_acvatic_brasov_seara002

Categoria miserupism românesc:

  • Unele dușuri au temporizator (apa-i resursă limitată). Cel puțin un duș de la bărbați e constant pe fierbinte primele vreo 10 secunde.
  • Undeva lângă saune, un duș are robinet tradițional (nu cu temporizare). Se așteaptă careva ca marcajul roșu/albastru să corespundă cu realitatea ?
  • Ultimele 2-3 vizite am dat numai de oameni în concediu. Bravo lor, mă bucură că-și lasă banii aici. Cu precădere m-au enervat câțiva conaționali cu grai ciudat (mai de la est) care își încurajau parcă plozii să sară oleacă în apă exact cu 2-3m înaintea mea și a altora care încercau să înoate; și asta nu doar o dată…

În rest, numai de bine. Apă să fie și culoar liber !

Nota Bene: Imaginile’s din 2010,  Canon 40DSigma 10-20mm @ 10mm