Probabil ați auzit, sau cu siguranță veți auzi în curând: un avion (Boeing 777 operat de Asiana Airlines) s-a prăbușit în urmă cu câteva ore pe aeroportul din San Francisco. Nimic ieșit din comun până aici (statistic vorbind avioanele sunt susceptibile la astfel de evenimente); eu am aflat de pe twitter, direct de la Reuters (link twitter).

 Din aeroport imediat a fost sesizată prăbușirea avionului (ora 09:55 locală)

În avion se afla și un director de la Samsung, David Eun, care după ce a ieșit din avion (ora 10:13 locală) a dat rapid pe twitter informația + imaginea cu avionul în flăcări:

Ulterior a completat că el nu e rănit, că majoritatea persoanelor sunt calme și permit pompierilor să-și desfășoare activitatea. În câteva minute twitter-ul a început să fie umplut de alte actualizări, pe care le urmăream cu ardoare, mai ales că CNN-ul rulat pe TV nu avea mai multe informații disponibile în primele zeci de minute de la incident.

 

La noi, după căderea haiCINCI, facebook-ul pare de nedetronat. Dacă apuci să-i spui cuiva că nu ai cont pe FB, de cele mai multe ori reacția e mai ciudată decât dacă ai spune că n-ai avut în viața ta carte de identitate. Ah da, stai … la noi aparent majoritatea e preocupată de referendum …