Nu cred că aș putea să arăt cu degetul care anume sunt acele autorități pe care le acuz de lipsă de implicare, dar măcar mă strădui să expun problema. Pe 22 iunie 2013, trecut bine de miezul nopții, în jur de ora 2 AM am fost martorul unei tamponări violente soldate cu avarierea a 2 autoturisme parcate, distrugerea unor bunuri publice și fuga de la locul accidentului a șoferului vinovat.

Am sunat la 112 să anunț evenimentul, mai ales că – după comportament – șoferul îmi părea băut bine (nu s-a dat deloc jos din masina grav avariată și vreo 3-4 minute a încercat să pornească motorul și să fugă); La câte scântei ieșeau din motor, roțile din față au rămaș pe jantă ca urmare a tamponării … mă așteptam să ia foc sau să bubuie. Până la urmă șoferul a reușit să o întindă. Poliția (un echipaj) a ajuns în vreo 5 minute, i-a interogat rapid pe alți martori de la fața locului și a pornit în urmărirea fugarului care o luase pe străzile înguste dintre blocuri.

 Acum problema care o evidențiez: la mai mult de 1 lună de la eveniment, pe strada Griviței, relativ în fața cofetăriei Saray, o bucată de gard de protecție ruptă în urma impactului nu a fost remontată (de fapt sudată) la loc. Bucata de care vorbesc a fost însă asigurată cu coliere de plastic de un gard de protecție alăturat!

rezultat-accident-Grivitei

Cei de la 112 îmi indicaseră că au deja numărul de înregistrare al autorului, puteam să-l dau și eu.  Urmare a tamponării 2 mașini parcate au fost avariate, cel puțin astea au fost duse undeva/cândva în service – deci au primit un aviz de reparație de la Poliția Rutieră. Deci cineva știe de problemă. Mă gândesc că ar fi fost normal ca Poliția Rutieră să anunțe în vreun fel Primăria care să dispună refacerea gardului de protecție.

Dar, tipic românesc, similar cu drumurile patriei unde destui dobitoci au parcă vendetă personală cu parapeții de protecție pe care-i șifonează și apoi nimeni nu-i mai reface din lene sau miserupism (RCAul acoperă dauna asta, deci doar trebuie formulată cerere de recuperare a banilor), Brașovul aplică o mentalitate lipsită de viziune care nu face decât să ne aducă mai aproape de capitala pe care destui nu o avem la suflet.