După circa 3 luni de la ultima curățare, atunci de abia mai aveam presiune la apă, ieri seară am desfăcut aeratorul de la baterie pentru mentenanța periodică. N-am găsit decât impuritățile astea:

crossfire.ro-calitatea-apei-BV_01-WP_20130711_014Nu știu voi, dar eu unul, de câțiva ani buni, am renunțat să mai beau apă de la robinet din Brașov, exemplul de sus fiind unul din motive. Știu, instalația ce deservește chiuveta în cauză nu e tocmai bine realizată, ar trebui să am un filtru Y pe admisia apei reci, care să capteze aceleași impurități, dar problema existenței impurităților oricum există.

Pentru cei ce nu se prind, ce țin mai sus în mână e un aerator. Pe bateriile tip nou prezența unui aerator bun poate să vă scutească lunar de consumul unei cantități de apă deloc de neglijat, care s-ar irosi datorită vitezei mari de curgere a apei și ar ajunge direct la canalizare. Deșurubarea aeratorului nu e chiar atât de simplă precum e ilustrat în imaginea de mai jos (asta apropo de deformarea voită a realității din reclame), ai nevoie fie de o cheie mai specială fie de universalul patent …

crossfire.ro-calitatea-apei-BV_00-WP_20130711_014