myworld2015.org-2Pe al mijlocul lunii aprilie, când am completat eu chestionarul erau aproape 300 de mii de răspunsuri. Azi sunt peste 600 de mii.

Despre ce e vorba? Națiunile Unite (United Nations) au organizat un studiu efectuat la nivel global, cerând persoanelor să indice 6 din cele mai importante priorități ale lor (dintr-o listă de 16 opțiuni). Rezultatele vor fi făcute publice și vor fi aduse și la cunoștința liderilor lumii, în speranța că se va ține cont de rezultatele obținute în planificările viitoare.

Părțile interesante sunt:

  • sondajul va deschis răspunsurilor până în 2015 !
  • este plănuită o versiune a sondajului în formă tipărită, țintind comunitățile care nu activează  online sau cu grad ridicat de analfabetism.
  • se va putea participa prin SMS sau sunând la numere gratuite. (nu am găsit încă detalii)

myworld2015.org-1

Alte aspecte captivante sunt că după ce răspunzi la chestionar ți se prezintă o statistică cu persoanele apropiate ție ca profil (vârstă, sex, locație),

myworld2015.org-3

ba chiar poți vedea numărul de voturi din fiecare țară:

stadiul în 16.04.2013

stadiul în 16.04.2013

La momentul scrierii articolului, europenii sunt cam în urmă, englezii fiind cei mai mobilizați – peste 16 mii, din România votaseră sub 400 persoane. Ciudat e că din Nigeria votaseră cei mai mulți, aproape 160 de mii, urmați de indieni, vreo 80 de mii.

Aici accesați site-ul oficial și votați – http://www.myworld2015.org