Românii, mare majoritate, sunt campioni intergalactici la dat sfaturi oriunde, oricui și pentru orice. De când Facebook-ul a devenit noul HaiCinci, accesul la informație a devenit mai ușor, lumea a părăsit forumurile și au apărut o serie de grupuri tematice pe Facebook.

Urmăresc câteva astfel de grupuri legate de fotografie, câteodată din umbră, câteodată mai partajez din cunoștințele mele și de ce nu pentru a mai învăța una alta. Nu sunt perfect, deci mai și gresesc însă am dat peste cineva extrem de vocal la adresa mea pentru o chestiune unde chiar nu avea dreptate.

Inutil să-i explici, susținut de argumente logice, punctul de vedere enunțat anterior cu argumente irefutabile de altfel. El batman și iar batman … Ce mi se pare extrem de ciudat e că pozitia pe care o ocupă la job-ul de zi cu zi (cu internetul asta e mai greu să fii anonim) nu-i una de lacheu pe plantație de căpșuni ci una cu ceva trepte mai sus (să-i zicem Administrator sisteme informatice, pe undeva prin Est, pe la Dunăre).

Trec  peste, îl las în pace iar azi îmi sare în ochi următoarea discuție. El, păreristul care știe mai bine, o comite cu stil: verifică un review la un obiectiv foto de pe telefon și continuă să emită pretenții …

Întreaga discuție, mai jos. Din bun simț am eliminat numele personajelor:

parere_de_fotograf_autotstiutor_crossfire.ro

Oarecum în aceeași temă, mi-am adus aminte de ce am renunțat în a urmări un forum românesc imens, după ce fusesem în primii 100 înregistrați (azi are zeci de mii de utilizatori) și activasem câțiva ani buni pe el – totul după invazia altor păreriști …