La sfârșit de luna aprilie ar fi trebuit să-mi expire cardul ING. Primesc SMS de la bancă joi, 25/04  indicându-mi disponibilitatea în sucursala X a noului meu card. Știam dinainte că va fi emis automat și fără cost suplimentar (în afară de comisionul anual pentru card), așa că ieri mă duc să-l ridic.

De enorm de multă vreme n-am mai călcat printr-o bancă, acționând exclusiv online. Mă așteptam să meargă brici totul, dar … să le trec punctual:

  • cică trebuie actualizate iar datele. zic ok, Citisem acum ceva vreme ce anume cuprinde regulamentul BNR care reglementează chestia asta – 9/2008 deci eram în cunoștință de cauză. Țin la viața privată și nu-mi face plăcere să aibă toată lumea acces la datele mele  mai ales unii care lucrează cu francize. După ce răspund la întrebarea cu starea civilă (neinclusă în regulamentul BNR) ajungem la numele angajatorului. Aici spun că nu doresc să indic cine este acesta. Doamna de la ING extrem de mirată, mă întreabă de ce. Îi explic pe scurt teoria mea cu viața privată și-i indic să treacă PFA, dar cică nu-i permite sistemul, apoi îi zic să-l lase pe cel care mi l-a indicat ea.
  • apoi din start, îmi indică stați să vă schimb tipul contului în cel nou, unde plătiți mai puține comisioane și primiți și bani înapoi ! Adică nu mă întreabă dacă vreau ci direct să mi-l ofere ea … o opresc, îi indic frumos că eu am venit să-mi iau doar noul card bancar, că nu mai vreau să iau parte la nici o serie de întrebări și că nu doresc absolut nici o schimbare (încă) la tipul de servicii pe care-l am. Încearcă ea să mă aburească cu banii dați înapoi, maxim 6 lei / lună și îi atrag atenția că a uitat să pomenească de costul mai mare al transferurilor între conturi (ING-ING sau ING-altă bancă).

Îmi iau noul card și apoi plec mâncând pământul. Am fost delăsător și încă n-am schimbat banca, dar pe zi ce trece îmi e clar că devine imperios necesar.

Ah da! era să uit să atașez imaginea cu vechiul meu card bancar. Acum în era asta digitală nu fac parte din cei care poartă o fotografie în portofel – am ce-mi trebuie pe smartphone – dar câteodată e plăcut să ai la îndemână ceva care să-ți aducă aminte de cel drag. Design-ul vechi de vreo 3 ani, îmi aparține.

Foto card ING

Mai multe despre ING, când am mai remarcat ceva.