crossfire.ro-export_700px_Legrand_stecher003

Fișa din titlu e același produs care mulți îl cunosc sub denumirea de stecăr / stecher.

ŞTÉCĂRştecăre, s.n. Piesă la capătul unui şnur, care face contactul între un aparat electric şi priza de curent; fişă de curent. [Var.:ştécher s.n.] – Din germ. Stecker.

ŞTÉCĂR s. (FIZ.) fişă.

se folosește și sub denumirea de stecher. (via dexonline)

Mie îmi place să simplific (la maxim) chestiile repetitive din viața mea sau a apropiaților.

crossfire.ro-export_700px_Legrand_stecher010

după

crossfire.ro-export_700px_Legrand_stecher001

înainte

Observând că soția se cam chinuie să extragă din priză fierul de călcat și cum știam deja de existența acestui tip de fișă pentru că mai montasem una pe un prelungitor acum câteva săptămâni, am decis să-l documentez mai bine pe online. Știu, e o chestie insignifiantă, dar mie unul mi-ar fi plăcut să aflu despre utilitatea ei mai demult, nu din greșeală ochind fișa pe raft.

Fișa asta de care scriu aici poate fi folosită până la un curent de 16A / putere de aprox. 3700 W, deci acoperitor.

crossfire.ro-export_700px_Legrand_stecher002

ecticheta de pe produs

Ce-mi place mie la ea e faptul că nu mai trebuie să te lupți ca să o extragi din priză. Trebuie doar să apeși pe partea de sus (ușor bombată) sau să tragi de tubul rigid ce iese din ea. (indicat cu galben în imaginea de sus). Ies astfel niște ghidaje de plastic care împing partea fixă a prizei  și fișa se extrage extrem de ușor. Imaginile cu siguranță sunt edificatoare.

  crossfire.ro-export_700px_Legrand_stecher004    crossfire.ro-export_700px_Legrand_stecher005    crossfire.ro-export_700px_Legrand_stecher006

 

Tubul ce iese din fisă e rigid, dar întreg ansamblul se poate roti cât timp e în priză; față de verticală, cred că 30 grade spre stânga/dreapta e posibil.

   crossfire.ro-export_700px_Legrand_stecher007    crossfire.ro-export_700px_Legrand_stecher008    crossfire.ro-export_700px_Legrand_stecher009

Cumpărat din Dedeman cu ~27 lei, online e un pic mai accesibil (primul link pe care l-am identificat).