Mi se pare că în ultima vreme Nikon are o strategie de marketing (mult) mai bine gândită decât cei de la Canon. Fără a intra în polemici consider că în momentul de față, din punct de vedere tehnic, pentru aparatele DSLR din gama semi-pro și pro, Canon și Nikon sunt relativ apropiați.

Astfel ei au lansat un serviciu cu numele de cod Nikon Image Space care este de fapt un sistem de stocare și sharing al fotografiilor. Partea faină e că le oferă posesorilor de aparate foto Nikon 20GB spatiu de stocare absolut gratuit la înscrierea în sistem și validarea contului. S-au gândit și la utilizatorii non Nikon și acestora le oferă un spațiu de 2GB. S-au gândit bine și întreg sistemul este accesibil de pe PC (Windows sau Machintosh), tabletă sau smartphone. Este extrem de bine gândită integrarea cu platformele sociale Twitter si Facebook, putând extrem de ușor partaja o imagine/folder  cu 2 click-uri.

Tot la capitolul ușurință în utilizare din interfata grafică web îți poți genera direct codul HTML sau link-ul pentru imaginile ce le dorești integra pe un site web/blog. De exemplu imaginea de mai jos cu comparația între caracteristicile celor 2 tipuri de conturi e încărcată direct de pe platforma Nikon:

Interfața aplicației e intuitivă, seamă destul de mult cu Lightroom-ul la partea de management fișiere. Vă las pe voi să o descoperiți.

Detalii complete și imagini cu interfața de ultilizare – aici, iar înregistrarea se face aici (2GB sau 20GB):

PS: Atunci când te înregistrezi nu vei găsi în listă România (suntem prea mici pt ei), dar poți alege orice altă tară a cărei limbă îți e familiară (UK sau USA) și vei putea folosi sistemul fără nici o problemă.

PPS: Nu știu dacă e coincidență sau nu, dar Nikon are reducere 2000 lei la aparatele full frame.

Canon, auzim și noi acolo în spate ?!