Titlul poate fi interpretat în mai multe feluri, însă vă las pe voi să decideți cum e mai bine.

Da, știu, e un articol despre politică (bleah!), toți sunt dezgustați despre așa ceva, însă chiar m-a atins articolul. Atinge niște idei interesante, cel puțin pentru mine și de aceea m-am decis să-i fac un fel de bookmark, aici.

Alegerile în România, pe scurt?

Hoţii sunt votaţi de cei care nu muncesc, ca să îi fure pe proştii care muncesc.

și

Preşedintele Băsescu e de vină?.

Nu, noi suntem de vină. Băsescu e doar suma slăbiciunilor noastre. Să arunci totul pe un singur om înseamnă să gândeşti primitiv, nu politic. Şi această gândire de trib e întreţinută de televiziunile isterice pentru un public lipsit de educaţie şi de simţ civic, un public de cetăţeni fictivi, părăsiţi şi de ei înşişi. În România se votează interlopi, se votează cunoscutele amante ale celor mai abuzivi şi mai abjecţi dintre lideri, se votează fiii şi fiicele celor care le-au ucis, alegătorilor, viitorul. Traian Băsescu a câştigat mizând pe anticorupţie şi a pierdut fiindcă a ajuns să patroneze un sistem la fel de corupt şi de arogant ca acela dinaintea sa. Preşedintele acesta nu este un accident în istoria noastră, chiar aici ducea istoria noastră postcomunistă. În plus, ţara este mai jos ca oricând. După aderarea din 2007, a fost din nou părăsită de cei mai buni dintre oamenii ei, care, pur şi simplu, au evadat şi nu cred că se vor mai întoarce“

Articolul original, complet este pe site la Adevărul – și este scris de Andrei Crăciun. Sublinierile de mai sus îmi aparțin.

Orice comentariu gen X e mai bun, Y a furat mai mult, unu-i chior, altul-i somnoros și unu a copiat vor fi șterse.