A ajuns la urechile și ochii mei întâmplarea următoare din Zimbabwe. În încercarea de a surprinde niște cadre dintr-un unghi aparte, de la nivelul solului din peisajul african, alături de carcasa unui bivol african recent omorât. În timp ce leoaica pleacă să se adape, fotograful plasează rapid lângă cadavrul bivolului un aparat foto full frame, cu lentila wide, pe un mic trepied și un declanșator wireless. Se întoarce în loc sigur, la mașină, de unde așteaptă pregătit cu un tele să surpindă felina. Cadrele surprinse de la depărtare, au focala la 400mm, deci par mult mai apropiate decât par în realitate.

Fotograf: Ed Hetherington – www.edhetherington.com
Locație: Africa, Zimbabwe.
Detalii tehnice:

După ce și-a recuperat echipamentul s-a constatat că declanșatorul e complet distrus, lentila are urme de mușcături dar e complet funcțională (chiar a fost folosită în excursie), body-ul aparatului nu se mai aprinde, dar Ed speră că după o vizită în service se poate repara destul de ușor.

Puteți vedea seria completă de fotografii (22 imagini în total) pe pagina de Facebook dedicată, cu explicații la fiecare – aiciA Lion Steals My Camera.

Foto credit: Ed Hetherington, forografii utilizate cu permisiunea scrisă a autorului !