Sunt un împătimit utilizator de Opera; pentru mine a rămas cel mai rapid de pe piață. Am continuat să-l folosesc, chiar dacă până acum prezenta mici probleme la afișarea anumitor site-uri pentru că întotdeauna aveam în el aceleași funcții standard disponibile oriunde îl instalam.

Funcțiile standard din Opera sunt egalate pe restul browserelor doar prin extensii și pluginn-uri ce trebuie instalate manual. Chrome-ul și Firefox-ul nu doar o dată m-au lăsat cu ochii-n soare, după ce și-au făcut update automat și au decis ele că extensiile anterior instalate nu mai sunt bune.

Ultima versiune disponibilă pentru este 12.10, și poate fi descărcată pentru Windows, Linux și Mac. Modificările notabile sunt:

  • Profile de culoare versiunea 4 – fotografii cu culori mai vibrante. Acum Opera poate folosi în randarea pe ecran a imaginilor și spațiul de culoare Adobe RGB (1998) – destul de folosit în headerul fișierelor tip imagine.
  • îmbunătățiri de HTML5 în motorul de randare, potrivit ultimelor specificații. Opera a fost compania care a început implementarea HTML5 în browsere ! (PS: încercați să redimensionați fereastra browserului; textul + imaginile de mai sus are trebui să se scaleze automat)
  • introducerea protocolului SPDY care permite paginilor optimizate să se încarce și mai repede (gen Gmail, twitter, WordPress)