Într-un oraș mai mic din Franța, am dat – în gara centrală peste un eveniment de prezentare a Microsoft Surface. Erau 4 variante de culori, și le-am testat un pic (eram pe fugă).

Un pic nasol pentru mine a fost că era complet în franceză (nu-i o limbă cu care mă simt confortabil), însă mi s-a părut foarte intuitiv totul – poate și pentru că sunt pe Windows Phone de aproape 1 an.

Mișcările sunt fluide, ai acces la multe lucruri by default, browserul suportă tab-uri simultane. Am avut la dispoziție și tastatura externă (Touch Cover). Aici, feeling-ul e unul mai ciudat, tastatura e de cauciuc și la apăsare pe taste nu simți nimic, mie mi s-a părut că nu tasta nimic. Uitându-mă pe ecran vedeam că de fapt tastez ce doream. Poate te poți obișnui în timp; normal, e un lucru nou. Lumea din jur părea complet captivată, mai ales tinerii. Să vedem unde ajung, mai ales că am citit că nu e foarte fiabilă. Eu am întors-o pe toate părțile, m-au lăsat să-i fac ce am vrut și nu am constatat nimic ciudat, dar nu-ți poți da seama după 10 minute de funcționare.

Vă las cu o galerie foto, via Windows Phone 7.5 :P