Despre evenimentul care am povestit inițial aici trebuie să vă indic că au avut loc, la poligonul de tragere indoor al Ultra Armory, cu muniție letală, cel puțin 2 premiere:

  • a fost o premieră în blogosfera din România; eu n-am urmărit tot ce a mișcat până acum în România, dar așa indică Social Media Brașov, iar ei par să se priceapă.
  • eu, am câștigat locul 1, cu la 2 puncte avans față de locul 2.

Fiind tot la capitolul premiere, de la mine aș adăuga ca foarte probabile următoarele:

 

  • concursul nu a fost unul 100% corect, am avut colegi ce parcă au preferat noncombat-ul și ulterior s-au declarat porumbei ai păcii: Dani Urda, Ovidiu Aron şi Mihaela. Innocent
  • chiar dacă ne aflăm în România, nu a fost nevoie de nici o comisie de contestații;
  • au fost cei mai mulți participanți simultan, la un concurs de tir, desfășurat la Ultra Armory (18 de persoane, dacă ne uităm pe foaia de punctaj); foto via Băncilă Nicoleta.

Provocarea-concurs a constat, după instruirea atentă și sub supravegherea instructorilor în 5 trageri de acomodare ce nu au contat la scorul final, la distanța de 5m. Au urmat alte 5 trageri la 5m si 10 trageri la 10m. Ca să nu putem afla decât la final clasamentul și să fie menținut suspansul, pentru calculul punctajului final s-a aplicat ponderea de 40% pentru focurile de la 5 metri și 60% pentru cele de la 10 metri.

Clasamentul final pentru ediția I a Cupei bloggerilor brașoveni la tir – a fost: locul I, 77 de puncte – subsemnatul; locul II, 75 de puncte – Aftanasa Octavian; locul III, 73 de puncte – Băncilă Nicoleta.

Avem si un video rezumat – Alex Trofim, bloghita.info

Multumiri lui Sorin de la BrasovBuzz.ro pentru implicare și organizare excelentă, Ultra Armory că ne-a oferit locația iar instructorilor săi că ne-au inițiat în tainele tir-ului cu armă letală și aștept cu nerăbdare ediția II. Neapărat de citit balada lui Sorin, la final de competiție:

Pe Zizin, în jos

Pe un drum pietros,

Câțiva meșteri mari

Bloggeri pistolari,

Vin la poligon

Să tragă-n carton

Cu pistoale GLOCK

[…]

aici continuarea.

Și galeria foto, aici:

PS: imaginile la rezoluție mare, vi le trimit personal. Doritorii să-mi lase un mesaj, cu adresa de mail corect completată.