Cred că e clar pentru toată lumea modul dezastruos în care ai fost și sunt în continuare gestionate fondurile europene. Dacă mă uit în urmă nu pot identifica un guven (a se citi prim ministru, partid, etc.) care să se fi implicat pentru altceva decât buzunarele celor apropiați.

Mie îmi e foarte clar, vreau doar să punctez pentru eternitate. Față de cele anterior indicate, mai e un aspect crucial aș spune, pentru care rata de absorbție a fondurilor e așa mică: incompetența funcționarilor publici coroborată cu nepotismul din instituții și numirile politice la conducerea acestor organisme.

Câteva date. E drept, sunt mai multe axe de finanțare, însă situația nu e cu mai roz nici altcundeva. Luăm drep exemplu Fondurile Structurale și de Coeziune – potrivit wall-street.ro:

  • 30 noiembrie 2011 – rata de absorbtie a fost in total de 3,72%.
  • 29 februarie 2012: 6,30%
  • iulie 2012: 9,67%

De menționat e că în plan era aproape dublu față de cât s-a realizat până acum – Romania si-a propus să atingă în 2012 o rată de absorbție de 20%

Am luat legătura cu diverși cunoscuți care lucrează în sectorul privat, care se războiesc la propriu cu incompetenții din sistem pentru a prinde ceva finanțate neramburasbilă, iar poveștile și dovezile care mi le-au furnizat sunt absolut mind blowing. În plus, am cochetat și eu, personal cu așa ceva și m-am izbit de multe ziduri groase… Cu toate că bani ar fi(vezi mai sus ratele de absorbție), ți se pun voit bețe-n roate iar în final lumea o lasă baltă și uite așa pierdem toți.

Vor urma o serie de articole dintr-o serie care se vrea să înceapă să scuture un pic gelatina din tot sectorul ăsta…

Sursa foto: vidu.ro